Home >Šudoma >Blog >Jak vybrat vhodný traktor, aneb velká investice mnohdy na celý život

Jak vybrat vhodný traktor, aneb velká investice mnohdy na celý život

Mnozí z vás, kteří v zemědělství podnikáte, či pro soukromé účely hospodaříte, budete dříve, nebo později stát před otázkou koupě nového traktoru. V tomto článku se z našeho pohledu zaměříme na pár typů, které by pro vás mohly být při výběru důležitým aspektem. Zmíníme body, které jsou dle nás při výběru vhodné si uvědomit.


1. Správné načasování nákupu 

2. Strategie nákupu, podstatná část nákupu 

3. Nejlepší traktor přímo pro vás? 

4. Na co traktor budete potřebovat? 

a. Jaký výkon? 

b. Převodovka? 

c. Komfort? 

5. Financování? Jedna z nejdůležitějších částí výběru! 

 

Je úplně jedno, zda vybíráte traktor jednou za rok, nebo jednou za život. Vždy je důležité vědět, jaký stroj chceme a co od něj očekáváme. Pojďme se společně na toto téma podívat a rozklíčovat, který traktor je pro vás tím vhodným.

  

        1.SPRÁVNÉ NAČASOVÁNÍ NÁKUPU

   Nákup traktoru pro mnohé z vás není každodenní činností, mnohdy se jedná o dlouho promyšlenou investici, které často předchází mnoho faktorů. Důležité je si uvědomit, proč vlastně je potřeba nový stroj. Jedním z důvodů pro nákup nového stroje je blížící se konec životnosti stávajícího stroje, případně jeho ekonomická náročnost oprav. 

TRAKTOR BASAK 5120

Častým důvodem ke koupi nové věci bývá potřeba vlastnit něco nového a co nejlepšího. A nerozhoduje, zda se jedná o traktor, nebo například mobilní telefon. I tady je důležité si uvědomit, co od traktoru požadujete a jaký ten traktor pro Vás je tím nejlepším!


        2. STRATEGIE NÁKUPU, PODSTATNÁ ČÁST NÁKUPU

   Při výběru toho nejlepšího traktoru, je nutné si srovnat myšlenky a určit si svoji vlastní strategii. Určení správné strategie vyžaduje velkou pozornost. Měla by se týkat hlavně vás a vašich požadavků. Cílem by mělo být si uvědomit, kam se s novým traktorem chcete posunout. Jestli se plánujete držet moderních trendů v zemědělství či lesnictví, měli byste k tomu mít i vhodný výkonný traktor, popřípadě i příslušenství. V případě, že traktor potřebujete sporadicky na poli, potřebujete hlavně pracanta. Důležitým a neopomíjeným faktorem při nákupu by měla být velikost vašich pozemků. Přeci jen v traktoru budete nejspíš trávit velkou část dne. Důležité by mělo být pohodlí při práci. Do traktoru byste se měli rádi vracet a měl by to být pro vás parťák. V dnešní době je český trh plný dodavatelů. Někdo dá na tradici značky, jiní rádi poznávají nové značky a jejich funkce. Dle našeho názoru by si měl každý před nákupem udělat svůj vlastní průzkum trhu, navštívit výstavy či prodejce osobně. 

firma ŠUDOMA STROJE

Prozkoumat pohodlí, velikost a výkon traktorů. Každá značka vám může nabídnout něco jiného. Naše rada je – „Mějte přehled o trhu, poznejte, který traktor je pro Vás ten nejlepší“. Stejně tak, jako výběr vhodného traktoru, by pro měl být důležitý výběr dodavatele.

Jedním z Vašich strategických cílů by mělo být si dodavatele prověřit. V době sociálních sítí a internetu je mnohem snazší najít zkušenosti, či recenze prodejce od ostatních zákazníků. Zákazníci rádi sdílí své zkušenosti, ať už negativní či pozitivní. Při návštěvě pro vás může být důležitý první dojem, zázemí společnosti a přístup zaměstnanců. Zaškolení zaměstnanci, by měli být při výběru tím nejlepším průvodcem. Dostupnost servisu a náhradních dílů je dobré si před nákupem u dodavatele prověřit.

U nás ve firmě ŠUDOMA STROJE se na naše zaměstnance můžete opravdu spolehnout. Už při vstupu na pozemek firmy se stáváte naší součástí. Nemusíte si vybrat traktor přímo od nás, proto, abychom Vás brali jako součást naší firmy. Každý z našich zákazníků nám dá něco nového. Ke každému se chováme korektně. U nás se potkáte se zaměstnanci, kteří svoji práci a traktory BASAK mají rádi a své značce plně důvěřují. Díky dokonalé znalosti trhu jsou schopni posoudit, zda je traktor značky BASAK pro Vás vhodným strojem. 

Naše firma je autorizovaným prodejcem traktorů BASAK, takže se nemusíte bát, že po koupi nebude míttraktor kdo a kde servisovat. Součástí naší práce je i poprodejní péče o zákazníka, tedy záruční i pozáruční opravy, dostatečná skladová zásoba originálních dílů. Součástí našeho týmu jsou i vyškolení a certifikovaní mechanici, kteří mají snahu vyřešit většinu oprav přímo u zákazníka.

 


         3. NEJLEPŠÍ TRAKTOR PŘÍMO PRO VÁS?

   Po prozkoumání možností a trhu přichází na řadu si uvědomit, co vlastně potřebujete. Pojďme se společně podívat na body, které jsou důležité při výběru zohlednit.


         4. NA CO BUDETE TRAKTOR POTŘEBOVAT?

   Je rozdíl pořídit si traktor na pole, do lesa, nebo do komunálních služeb. Každý z traktorů by měl splňovat jiné požadavky. U traktoru do lesa je nejdůležitější jeho bezpečnost a mnohdy i možnost lesnických úprav (lesnické přestavby je možné realizovat i na traktory BASAK). Při výběru nového traktoru na pole či do komunálních služeb je nutné si určit, s jakým příslušenstvím bude traktor pracovat. Mnohdy jsou tyto doplňky omezeny výkonem! 

   a. Jaký výkon?

Výkon traktoru je při nákupu nutné zohlednit. Od výkonu se mnohdy odvíjí i velikost traktoru. V momentě, kdy máte velké pozemky, je více než jasné, že pro vás bude potřeba výkonný a velký traktor. V případě traktorů BASAK bychom mohli například mluvit o modelu 5120, který je nejvýkonnější z celé modelové řady. Jestliže potřebujete traktor do komunálních služeb, či menší farmu, bude zajímavější traktor menší velikosti. Velikost traktoru může hrát důležitou roli. Výkon nemusí nutně vždy znamenat pouze počet kw motoru, ale také i výkon PTO (pomocného pohonu). Každý model nabízí jiné možnosti. Je jen na Vás určit si ten svůj.

traktor basak 5115

   b. Převodovka?

Při výběru toho nejvhodnějšího traktoru je potřeba si uvědomit, jaký typ převodovky požadujete. Mnohdy může hrát tento faktor hlavní roli. Na trhu s traktory se objevuje bezmála šest typů převodovek, které je důležité si před výběrem porovnat. S porovnáním mnohdy souvisí i půdní podmínky, kdy si sami určíte, jak často potřebujete v daném terénu řadit. S vhodným výběrem vám ovšem rádi poradí naši prodejci.

   c. Komfort?
V rámci komfortního kritéria je podstatné si uvědomit, kdo bude traktor obsluhovat a co dané osobě vyhovuje. Značný rozdíl může být při volbě sedačky. Rozhodující může být i prostor a funkce kabiny. Všechny traktory značky BASAK myslí na pohodlí za vás, kdy součástí je vždy klimatizace, rádio, USB výstupy, apod. Neměli byste zapomenout si zjistit i informace o brzdovém systému. I ten značně přispívá v komfortu jízdy. Jedním z posledních důvodů pro komfort při jízdě je správný výběr pneumatik. Ty jsou dodávány opravu v různých variantách velikostí a typů. Rozdíl u výběru zde hraje terén, ve kterém budete traktor využívat.


      5.Financování? Jedna z nejdůležitějších částí výběru!

   Máte už představu o vysněném stroji, ale stojíte před otázkou financování? U nás se není čeho bát. V dnešní době jsou dostupné různé možnosti financování. U nás Dokážeme najít řešení takřka ve všech případech a individuálně poradit s vhodnou formou financování pro konkrétního zákazníka. Je důležité si společně stanovit, jaké máte možnosti. Stačí se jen obrátit na naše odborné prodejce, kteří rádi s financováním poradí. 

Každý zákazník má jiné potřeby a preference pro výběr nového a vhodného stroje. Věříme, že vám tento článek byl přínosem a návodem při výběru traktoru i stroje, na co si dát pozor při výběru stroje. Naším úkolem je, abyste od nás odcházeli spokojeni. Dejte nám vědět, na co si při výběru dáváte pozor vy a co je pro Vás důležitým bodem při rozhodování.



Těšíme se na vaše odpovědi a rádi vás společně s traktory BASAK přivítáme na naší provozovně ve Svojanově.

 

                     

Máte dotaz?

Stačí, když nám zavoláte, nebo vyplňte formulář.

Zobraz modal okno validace
Jméno a příjmení (povinné)
E-mail (povinné)
Telefon (povinné)
Váš dotaz
(povinné) - Takto označené položky je nutné vyplnit